Gratis Community

Auto-immuun is een misleidende term

plant based healing Feb 18, 2022

Ik denk dat je iemand niet dieper kunt ontmoedigen dan met deze woorden: je hebt een auto-immuun ziekte, dus je immuunsysteem heeft besloten je eigen lichaam aan te vallen.

 

Wat betekent dit? Is dit waar? Je lichaam is het enige huis wat je op aarde hebt. Wat moet je doen als dit huis de "zelf-verwoest-knop" in drukt?

 Auto-immuun Hashimoto

Ik kreeg op mijn veertiende al de diagnose auto immuun hashimoto, mijn lichaam zou ineens besloten hebben mijn schildklier te verwoesten. Ik kon niks anders dan lijdzaam afwachten en toekijken hoe het litteken groter werd op de scans en ik meer en meer medicatie afhankelijk werd.

 

Door de jaren heen ging het steeds slechter met mijn gezondheid. In de winter was ik chronisch verkouden en was ik altijd aan het kwakkelen. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer diagnoses. 11 diagnoses verder kreeg ik nog een levensveranderende diagnose: Dysautonomie

 

Mijn autonome zenuwen raakten beschadigd en brachten alles uit balans. Lopen en staan voelde als een marathon omdat mijn hart zichzelf niet kon corrigeren. Het ging alleen maar sneller en als ik opstond. Ook ademen werd moeilijker en nadenken was alsof ik door modder moest bewegen. Tot slot was mijn energiepeil op de bodem en dit allemaal onder de theorie dat mijn eigen lichaam me dit aan deed. Uiteraard was ik op dit punt hopeloos.

De Auto-immuun paradox

Als mijn eigen lichaam dit deed, wat kon ik daar dan tegen doen? Ik wilde mijn immuunsysteem versterken om van chronische verkoudheid af te komen, maar wat zou een sterkere afweer betekenen voor al die auto-immuun reacties?

Het antwoord

Toen ik een stuk van Anthony William las over auto-immuniteit viel alles op zijn plek voor mij. Hij zegt dat er vaak een onderliggend viraal probleem is, maar dat we deze oorzaak vaak over het hoofd zien. De immuunreactie is dus ook helemaal niet bedoeld voor je eigen weefsel, maar het virus in of op dit weefsel. 

 

Niet veel later las ik ook over een Pools onderzoek waar meer dan 80% van de geautopseerde schildklieren van hashimoto patiënten het Epstein Barr virus bleken te bevatten. Langzaam begon bij mij het belletje te rinkelen, want wat is nou logischer? Dat je immuunsysteem zomaar je eigen organen aanvalt of dat het zich richt op een virus in dat orgaan.

 

Inmiddels heb ik mijn conclusies getrokken. Ik begon mijn lichaam en immuunsysteem gaan ondersteunen met de beste voeding en emotie technieken die ik kon vinden. Niet veel later viel er al zo een grote last van me af!

 

Al snel kon ik weer staan en lopen. Inmiddels heb ik zelfs al 90% afgebouwd van de oorspronkelijke schildkliermedicijnen die ik 'levenslang' zou moeten slikken. 

 

Wat ik je hiermee probeer te vertellen is: je lichaam zal altijd vóór je werken, nooit tegen je. Deze gedachte is al zo bevrijdend. Je lichaam houdt van je, ongeacht je daden, gedachten of gevoelens. Daarom zal het zich altijd maximaal inspannen om je een thuis te geven waar je zo veilig mogelijk bent.

 

Toen ik dit allemaal leerde, kwam ik nog zoveel meer mensen tegen die hetzelfde hadden ontdekt en hiermee ook genazen van de meest uiteenlopende aandoeningen. Toen wist ik het zeker: dit moet iedereen weten! 

 

Daarom hebben Wynke en ik al deze kennis en ervaring verpakt in ons nieuwe Plant Based Healing Guide.

 

Laat me weten als je vragen hebt in de comments!

 

Liefs, Dimphy

Meer leren over hoe je je gezondheid kunt optimaliseren?

In onze gratis community vind je mini-programma's en kun je je verbinden met gelijkgestemden. Stel je vragen en deel je ervaringen. Samen groeien op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak.

Word gratis lid van onze community