Gratis Community

Hoe je met voeding de expressie van je genen beïnvloedt

voeding Jan 26, 2022

Voeding bevat chemische informatie die direct met je genen communiceert. Zo beïnvloedt voeding elke cel van je lichaam door de boodschap die het bij zich draagt. Je kunt deze boodschap zien als een soort streepjescode die uniek is voor elke vorm van natuurlijke voeding die we kennen. Wanneer deze streepjescode via je darmen wordt opgenomen en via je bloed bij de cellen van je lichaam terechtkomt, wordt de code geïnterpreteerd in de vorm van een opdracht. Op deze manier beïnvloedt voeding de expressie van je genen en de bijbehorende eigenschappen. Zo kan de streepjescode van een broccoli er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bloeddruk daalt en immuunsysteem actiever wordt. De code van vette vis zorgt bijvoorbeeld voor een gladde huid en soepele gewrichten. Op deze manier communiceert je omgeving met het binnenste van je lichaam, via de chemische taal verborgen in je voeding.

De kracht van dit principe staat aan de basis van onze werkwijze bij Ikihealth. In de onderstaande video vind je een uitgebreidere uitleg over de werking van chemische informatie in onze voeding.

Veel kijk plezier!

- Lars

Meer leren over hoe je je gezondheid kunt optimaliseren?

In onze gratis community vind je mini-programma's en kun je je verbinden met gelijkgestemden. Stel je vragen en deel je ervaringen. Samen groeien op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak.

Word gratis lid van onze community