top of page

Podcasts

Al onze Ikiguides Podcasts voor jou op een rijtje!

Veel kijk- en luisterplezier! 

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20_edite

#09 Jorn Bosma - Weg naar Transformatie, Mindreizen, Dopamine en Focus op je binnenste

Mijn verhaal, mijn weg naar transformatie, mindreizen, dopamine en de focus op je binnenste.

#06 Ismee Kok - Over Grenzen Aangeven, Kleding Industrie en Burnout

Ismee is voedingsdeskundige en spreekt zich op een heerlijk authentieke manier uit op social media waar ze elke dag al haar kunde, tips & tricks met je deelt.

Haar kennis is eindeloos en we hebben het onder andere over haar verleden gehad waar ze gepest werd en een buiten beentje was, haar burnout gehad, haar influencer carriere, de gesponsorde voedings opleidingen, de pil, de vervuilende kleding industrie en nog veel meer
 

Je kunt Ismee vinden op:

www.instagram.com/ismeepureliving

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.37.jpeg

#07 Tisjeboy Jay - Hoe je je mind kan gebruiken om je dromen waar te maken

Jay Francis, beter bekend als Tisjeboy Jay, noemt zichzelf comedian en wereldverbeteraar, maar ik denk dat Jay moeilijk in een hokje te stoppen is.

In het gesprek kwamen we op vele fases in zijn leven. Van het criminele circuit naar accountant kantoorbaan, van Temptation Island tot zijn Nederlands kampioenschappen bodybuilding… Inmiddels timmert hij flink aan de weg met zijn comedy shows met volle theaters en een uitverkocht Ziggo Dome.

 

Je kunt Jay vinden op: www.tisjeboyjay.nl of www.instagram.com/tisjeboyjay

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.37 (1).jpeg

#08 Lars van den Nieuwenhoff - Pré Ikiguides, Reguliere Gezondheidszorg, Kwantum Biologie & Toekomst

Vandaag een wel hele bijzondere gast: Lars van den Nieuwenhoff. Lars vertelt openhartig over zijn eigen verhaal. Hoe is hij ooit begonnen? Wat drijft hem? Waarom is hij gestopt met zijn opleiding geneeskunde? Wat leerde hij in het ziekenhuis? Wat is zijn toekomstvisie, maar ook over zijn nieuwe programma... de Kwantum Blueprint!

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.36.jpeg
WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.30.31.jpeg

#10 Melody Drost - In Flow met je Cyclus, Endometriose en PMS

Dit keer is Hormoonexpert en Endometriose Ervaringsdeskundige Melody Drost te gast in de IkiGuides Podcast. Door een hevige vorm van endometriose en klachten van premenstrueel syndroom werd ze gedwongen haarzelf onder te dompelen in de wereld van haar hormonen en menstruele cyclus. Nu begeleidt ze andere vrouwen om van vergelijkbare aandoeningen en klachten rondom de menstruatie af te komen. Dat alles volledig volgens hollistische methoden.

Laat je inspireren door het indrukwekkende verhaal van Melody!

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.34.21.jpeg

#11 Jeroen Bouman - Duurzame Fitness, Verstoord Adempatroon en Snurken

Dit keer is Beweeg- en Ademcoach Jeroen Bouman te gast in de IkiGuides Podcast. Samen met zijn compagnon Joep runt hij het bedrijf Werk Atleet waarmee ze werknemers van bedrijven helpen transformeren tot atleten. Het is Jeroen zijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het is om iedere dag te barsten van de (levens)energie.

 

In deze podcast gaan we met name in op verschillende aspecten van gezonde ademhaling en beweging, maar ook andere tools richting die explosie aan levensenergie komen aan bod.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.35.jpeg

#12 Sanne Giesen - Verbinden met Natuur, Wildplukken, Off-Grid en Histamine Intolerantie

Dit keer waren we op bezoek bij Sanne Giesen, op instagram beter bekend als Running With Sheep. Voor de podcastopname hebben we een rondleiding gekregen op het off-grid terrein waar ze woont. Daarna hebben we een wildpluk rondleiding gekregen door het voedselbos, waarbij we kruiden hebben verzameld voor onze lunch.

In de podcast gaan we uitgebreid in op dit proces en de antwoorden die Sanne heeft gevonden in de natuur. We hebben het ook over wildkamperen, wildplukken, off-grid leven en histamine intolerantie.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20_edite

#13 Janneke van der Meulen - Limieten van Wetenschap, Sport en Transgender, Win-win en Bewustzijn

Dit keer waren we op bezoek bij Janneke van der Meulen. Bij velen is ze bekend als fruitfanaat en bedenker van de win-win methode. Hoewel voeding en veganisme ter sprake zijn gekomen, hebben we het veel uitgebreider gehad over andere aspecten van een gezonde leefstijl zoals bewustzijn, zingeving en stilte.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20_edite

#14 Gerline Hornsveld - Plantmedicijn, Lessen uit Amazone, Vision Quest en Spiritueel Ontwakenen

Dit keer was Gerline Hornsveld op bezoek in onze camper. Ze helpt anderen op hun pad van persoonlijke ontwikkeling en spirituele ontwakening aan de hand van begeleidingstrajecten en plantmedicijnen. Een jaar geleden hebben Jorn en ik een truffelceremonie bij haar gedaan. Zelf is ze net terug van een trip naar de amazone waarin ze het plantmedicijn ayahuasca tot aan de diepste wortelen heeft leren kennen. Wil je weten hoe ze dit ervaren heeft? Ga er dan even goed voor zitten, want ze vertelt in geur en kleur.

#15 Adelheid Storms - Essentiële Meditatie - Psychopathie in de Maatschappij, Vrouwlijke Hormonen en Dans

Op Instagram behandelt ze uit eigen ervaring de meest actuele topics. Denk aan psychopathie en manipulatie in deze samenleving, hormonale anticonceptie en vrouwelijke hormonen, meditatie, spiritualiteit en het samenkomen van mannelijke en vrouwelijke energie in dans.

Nuance en diepgang zijn Adelheid niet onbekend, dus maak je klaar voor een lange aflevering. We beginnen met de wat zwaardere thema’s, om af te sluiten met wat luchtigs…

Veel om over te praten en dat is wat we gaan doen in deze lange aflevering. Ga er lekker voor zitten.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.33.jpeg

#16 Paul Dingemans - Troepvrij brood, weg naar Oerchef en uitdagingen als ondernemer in roerige tijden

Dit keer zijn we bij Paul Dingemans, de oprichter van Oerchef, op bezoek. Met Oerfchef maakt Paul troepvrije en biologische broodmixen. Bovendien staat er nog een compleet assortiment aan pure producten op de productieplannning.

Paul is met Oerchef gestart uit zijn eigen verlangen om meer gezonde producten in de supermarktschappen te zien liggen. Niet alleen omdat hij zelf kampte met gezondheidsproblemen, maar vooral omdat hij de wereld waarin zijn zoontjes gaan opgroeien van gezondere levensmiddelen wil voorzien.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.32 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.43.51.jpeg

#17 Gene Smeets - Functional Patterns, Zorgverzekeraars, Bioritme en Verandering

Dit keer waren we op bezoek bij Gene Smeets, ook bekend als Movmed.

Gene kwam er als fysiotherapeut achter dat hij in het huidige systeem niet alle vrijheid had om zijn clienten optimaal te helpen. Regelgeving van de zorgverzekering en vaste protocollen stonden hem steeds meer in de weg.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.31.jpeg

#18 Nienke Gottenbos - Pick your battles, Lekkende darmen, darmflora en diversiteit

Dit keer waren we op bezoek bij Nienke Gottenbos, ook wel bekend als de Groene Vrouw.

Waar je haar nog meer van kunt kennen is haar boek "De Poepdokter - Gezond van mond tot kont".

Tijdens haar studie kruidengeneeskunde raakte Nienke door een enthousiaste leraar gefascineerd door de wonderenwereld van darmflora en micro-organismen. Inmiddels is ze dan ook Darmfloratherapeut en voedingsdeskundige.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.29.jpeg

#21 Priscilla/Little Sunwarrior's - Evolutionair Opvoeden, Zwangerschap, Consultatiebureau & Prikken

Dit keer waren we op bezoek bij Priscilla de Jager.

Onder de naam Little Sunwarrior's helpt ze ouders voor-, tijdens- en na de zwangerschap de beste basis te leggen voor optimale groei en ontwikkeling van hun kindje.

Zelf is ze pas net bevallen van haar tweede, maar nu zit ze alweer met ons om de tafel om te vertellen over de keuzes die ze heeft gemaakt rondom kindervaccinaties, haar avonturen bij het consultatiebureau en haar nieuwe kook-e-book over biologische voeding voor robuuste babies, dreumesen en peuters.

Een must listen voor iedereen met kids of kinderwens!

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.30 (1).jpeg

#19 Jorn Luka - Er is altijd een weg

De coronaperiode heeft hem wakker geschud vanuit zijn toenmalige carrière in de feestscene. In zijn zoektocht naar antwoorden startte hij zijn eigen podcast “The Trueman Show”. De rode draad voor deze podcast is zijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling geweest, wat hem bij de meest uiteenlopende thema’s bracht.

Deze podcast is inmiddels uitgegroeid tot groot succes en momenteel is hij alweer aan het nieuwe grote project aan het bouwen: That’s the Spirit. Beter bekend als de online snoepwinkel voor de bewuste mens.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 16.20.30.jpeg

#20 Joel en Yavanna Longayroux - Het Heilige Huwelijk, bewust daten en de rol van God

Samen zijn ze het gezicht van Het Heilig Huwelijk: een initiatief waarbij ze andere stellen inspireren om daadwerkelijk een "heilig huwelijk" aan te gaan en god of het goddelijke te betrekken in een relatie. Daarnaast nemen ze je vooral mee in de topics waar zij zelf mee bezig zijn of tegenaanlopen in hun eigen huwelijk.

Aangezien we in een tijd leven waarin relaties, het huwelijk en het gezinsleven steeds meer onder druk staan, begrijp je dat er wederom genoeg is om het over te hebben.

Nog een kleine sidenote: We hebben het gesprek buiten opgenomen, midden in de natuur dus je hoort af en toe een vogeltje of een ander geluid. Mag de pret niet drukken.

bottom of page